Penne met semi-zongedroogde tomatensaus, aubergine en burrata

Bereidingstijd: Minder dan 20 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Penne met semi-zongedroogde tomaten en burrata

Ingrediënten voor Penne met semi-zongedroogde tomatensaus, aubergine en burrata

penne
semi-zongedroogde tomaten, grofgesneden
ui, gesnipperd
knoflook, fijngehakt
chilivlokken
aubergines, in blokjes
bloem
slagroom
groentebouillon
burrata
basilicum, fijngehakt

Benodigdheden

Bereiding

  1. Breng water met een snuf zout aan de kook en kook de penne voor 10-12 min al dente. Meng de blokjes aubergine in een kom met 1/2 el bloem per persoon. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergine in 8 - 10 minuten rondom bruin.
  2. Verhit olijfolie in een hapjespan en bak de ui, knoflook en de semi-zongedroogde tomaten in ca. 3-4 min. Voeg de chilivlokken toe en bak 1 min. mee. Voeg nu de groetenbouillon en de slagroom toe en kook zachtjes op laagvuur.
  3. Roer de penne en aubergine door de saus heen en de helft van de basilicum. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de pasta over de borden.
  4. Trek de burrata uit elkaar en garneer de pasta hiermee samen met de rest van de basilicum.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2025 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen