Ingrediënten voor Penne met semi-zongedroogde tomatensaus, aubergine en burrata
Bereiding
- Breng water met een snuf zout aan de kook en kook de penne voor 10-12 min al dente. Meng de blokjes aubergine in een kom met 1/2 el bloem per persoon. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergine in 8 - 10 minuten rondom bruin.
- Verhit olijfolie in een hapjespan en bak de ui, knoflook en de semi-zongedroogde tomaten in ca. 3-4 min. Voeg de chilivlokken toe en bak 1 min. mee. Voeg nu de groetenbouillon en de slagroom toe en kook zachtjes op laagvuur.
- Roer de penne en aubergine door de saus heen en de helft van de basilicum. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de pasta over de borden.
- Trek de burrata uit elkaar en garneer de pasta hiermee samen met de rest van de basilicum.
print recept