Peche melba

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

De klassieke peche melba is verzonnen door Auguste Esocoffier, hij is ook de bedenker van de dame blanche en poire belle helene. Kort gezegd gepocheerde perziken in vanillesiroop in een timbaal geserveerd met vanille-ijs en frambozenpuree. Ik heb hem in een twist gezet, waarbij we opzich niet ver weg gaan van het originele recept.

pechemelba HMC recept

Ingrediënten voor Peche melba

fles goedkope droge witte wijn
suiker
citroen, in stukken
sinaasappel, in stukken
vanillesuiker
steranijs
perziken, in parten en zonder pit
guenelles vanille-ijs
Frambozencoulis
Ingrediënten fruittuille
poedersuiker
zachte boter
frambozenpuree
bloem
Druppel rode kleurstof
Ingrediënten frambozensegmenten
diepvriesframbozen, fijn gedrukt tot segmenten

Benodigdheden

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Breng voor het pocheervocht de witte wijn met de suiker, citroen, sinaasappel en de specerijen aan de kook.  Gaar de perziken circa 15 minuten zonder te koken.  De tijd is afhankelijk van de rijpheid van de perziken. Laat ze in het vocht afkoelen.
  3. Meng voor de fruittuille alle ingrediënten samen tot een glad beslag. Laat een uur rusten in de koelkast.  Smeer het beslag uit tot rondjes op een bakmatje. Bak de kletskoppen circa 8 minuten tot ze droog aanvoelen en laat ze na het bakken uitharden.
  4. Serveer per coupe 4 parten perzik en een flinke quenelle vanille-ijs. Werk af met een fruittuille, frambozencoulis en de frambozensegmenten.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen