De klassieke peche melba is verzonnen door Auguste Esocoffier, hij is ook de bedenker van de dame blanche en poire belle helene. Kort gezegd gepocheerde perziken in vanillesiroop in een timbaal geserveerd met vanille-ijs en frambozenpuree. Ik heb hem in een twist gezet, waarbij we opzich niet ver weg gaan van het originele recept.
Ingrediënten voor Peche melba
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Breng voor het pocheervocht de witte wijn met de suiker, citroen, sinaasappel en de specerijen aan de kook. Gaar de perziken circa 15 minuten zonder te koken. De tijd is afhankelijk van de rijpheid van de perziken. Laat ze in het vocht afkoelen.
- Meng voor de fruittuille alle ingrediënten samen tot een glad beslag. Laat een uur rusten in de koelkast. Smeer het beslag uit tot rondjes op een bakmatje. Bak de kletskoppen circa 8 minuten tot ze droog aanvoelen en laat ze na het bakken uitharden.
- Serveer per coupe 4 parten perzik en een flinke quenelle vanille-ijs. Werk af met een fruittuille, frambozencoulis en de frambozensegmenten.