"Een dessert waarmee je indruk maakt, vooral hartje zomer. Vergeet zelf niet te variëren met de vulling. Dat deed ik zelf ook toen ik inspiratie op deed uit het boek Plenty More van Ottolenghi. Hij maakte een meringuerol met rozenblaadjes, ik ga voor frisse room en zomerfruit. Zeker genoeg voor 6 tot 8 personen of deel het tot de laatste kruimel met z'n twee - we don't judge". - Saakje
Ingrediënten voor Pavlovarol met macarons, meringue en vers fruit
Bereiding
Plak pavlova
- Begin met het maken van een pavlovaplak. Zet een bakplaat klaar van 25 x 38 cm met hierop bakpapier en verwarm de oven voor op 160 graden.
- Klop de eiwitten stijf. Zodra het eerste witte schuim ontstaat, kun je een beetje suiker toevoegen. Blijf doorkloppen en voeg steeds meer suiker toe, totdat alle suiker is toegevoegd en je een mooi wit, glanzend schuim hebt. Spatel daarna rustig het vanille extract, witte wijnazijn en maïzena erdoor.
- Spatel het mengsel op het bakpapier en verdeel het gelijkmatig met een spatel. Bak het schuim 30 minuten. Haal daarna de plaat uit de oven en laat deze afkoelen.
- Bestrooi een schone theedoek rijkelijk met poedersuiker en kiep de schuimplak met de bovenkant naar beneden op de theedoek. Trek nu voorzichtig het bakpapier van de onderkant. Laat het geheel verder rusten.
De vulling
- Klop de mascarpone los met wat poedersuiker. Klop in een andere kom de slagroom zonder suiker stijf. Schep alles bij elkaar en mix het samen tot een stevige room. Mix als laatste de lemoncurd erdoor. Proef of je de room lekker vindt, voeg anders nog wat extra lemoncurd toe.
- Besmeer de pavlovaplak rijkelijk met room, maar bewaar wel wat room voor bovenop. Schep dit in een spuitzak met kartelmondje. Smeer niet helemaal tot de rand, anders loopt dit er straks weer uit. Verdeel over de room lekker veel fruit en strooi er het amandelschaafsel over.