De pavlova dankt zijn naam aan de Russische balletdanseres. Deze heerlijk schuimtaart is een dessert waar je echt in kan én mag duiken, dus schaam je niet want een pavlova is niet netjes te eten. Er zijn heel veel variaties om een pavlova te serveren, dit is Home Made Chef Danny zijn favoriet met roodfruit.
Ingrediënten voor de pavlova:
- 6 eiwitten
- 250 gram fijne suiker
- Mespunt zout
- 1 ½ theelepel azijn
- 1 ½ theelepel maïzena
- 100 gram poedersuiker
Topping:
- 250 gram banketbakkersroom
- 3 gram bladgelatine
- 125 milliliter slagroom
- 100 gram witte chocolade, au bain-marie gesmolten
- Verschillende soorten roodfruit
Extra benodigdheden:
- Bakplaat
- Bakpapier
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 110 ºC.
- Klop in een ontvette kom de eiwitten stijf. Voeg beetje bij beetje de suiker en het zout toe.
- Spatel de azijn en maïzena met de poedersuiker door het schuim. Schep het schuim in een hoopje op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk met een lepel het eiwitschuim in het midden een beetje plat, zodat je een soort nestje krijgt.
- Laat het eiwitschuim 4 uur in de oven drogen.
- Bereid voor de topping de banketbakkersroom.
- Week de gelatine in koud water en meng door de warme banketbakkersroom. Laat afkoelen tot handwarm.
- Klop de slagroom tot yoghurtdikte en spatel door de banketbakkersroom.
- Smeer de bovenkant van de pavlova in met de gesmolten witte chocolade en verdeel de Zwitserse room en vervolgens het gemengde roodfruit erover.
Tip: De gesmolten chocolade zorgt ervoor dat de pavlova krokant blijft. Als het ware een soort isolatielaag tussen de natte crème en droge krokante schuim. Een pavlova mag een beetje spekkig van binnen zijn, dus zacht.