Patisson met piri piri tempeh van juutlovesfood

Bereidingstijd:
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

patisson vega

Ingrediënten voor de patisson met piri piri tempeh: 

  • 1 patisson, in tweeën gesneden
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • Snufje zwarte peper
  • 1 eetlepel fijn Keltisch zeezout
  • 1 blok tempeh, 'fijngehakt' met een vork
  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 flinke eetlepel piri piri kruiden
  • Sap van ½ citroen
  • 2 eetlepels Keltisch zeezout

 

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Bereid een oven rek voor met een bakplaat.
  3. Wrijf beide patisson helften in met 2 eetlepels olijfolie, een paar snufjes zwarte peper en 1 eetlepel zout.
  4. Bereid je tempeh voor door het te mengen met de 4 eetlepels olijfolie, de piri piri kruiden, het zout en het citroensap.
  5. Gebruik de linkerkant van het oven rek om de pompoen te garen (vlees naar beneden) en de andere kant om de gekruide tempeh te garen, maar voeg de tempeh alleen aan het rooster toe 5 minuten nadat je de patisson in de oven hebt geplaatst.
  6. Rooster de patisson helften gedurende 30 minuten en tempeh gedurende 25 minuten.
  7. Je tempeh moet zacht en sappig zijn en niet droog. Controleer de tempeh regelmatig om te voorkomen dat deze droog wordt. Afhankelijk van de oven kan deze na 20 of 25 minuten klaar zijn.
  8. Serveer met een salade met wat noten en een lepel gebakken rijst.

Genieten!

 

Wil je meer recepten van Jutri? Neem dan een kijkje op haar pagina juutlovesfood

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2025 © Created by Postads. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen