Ingrediënten
Appelmoes:
- 2 appels
- 1 eetlepel honing
- 1 kaneelstokje
- sap van een halve citroen
- 50 mililiter water
Frites:
- 2 kilo frietaardappelen
Gebakken kip:
- 1 hele scharrelkip
- 50 gram boerenroomboter
Extra nodig: Frituur met olie.
Bereiding
Appelmoes:
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukjes.
- Breng in een pan de appelstukjes, water, 1 el citroensap, honing en het kaneelstokje aan de kook. Laat circa 15 minuten op laag vuur koken. Roer regelmatig door.
- Verwijder het kaneelstokje en pureer tot een glad mengsel.
Verse frites:
- Was de aardappels.
- Verwarm een frituur voor op 150°C.
- Snijd frites van circa 1 centimeter. Was de frites in water, laat uitlekken en dep goed droog.
- Bak de frites 10 minuten voor op 150°C. Verdeel vervolgens ze over papier of een schone theedoek. Laat ze goed afkoelen.
- Verhoog de frituur voor het afbakken naar 180°C. Bak de frites circa 6 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn. Breng op smaak met zout.
Gebakken kip:
- Breng de hele kip op smaak met zout en peper. Braad deze in een braadpan met roomboter tot de kip aan alle kanten goed aangebakken is. Gaar de kip verder in de oven ca. 1 uur op 170 graden. Tussendoor de kip bedruipen met vet.
Meer recepten met kip? Klik hier!
Heb je vragen en/of opmerkingen over dit recept of over je box? Mail dan naar boerschappen@homemadechefs.nl
We helpen je graag verder.