Pastinaaksoep met gebakken shiitake en bosui. Helemaal vegetarisch! Proef hem snel voor het weer stiekem lente wordt. Zelf deze soep maken? Je vindt het recept onder de foto.
Ingrediënten voor Pastinaaksoep met gebakken Shiitake en Bosui
Benodigdheden
Snuf peper en zout
Koekenpan
Soeppan
Staafmixer
Bereiding
- Verwarm de rawit, limoenblad en knoflook in de zonnebloemolie. Laat dit op laag vuur trekken, zodat er een aromatische olie ontstaat.
- Doe een beetje boter in de pan en fruit de ui en de knoflook, voeg daarna de bouillon en de stukjes pastinaak toe. Doe de deksel op de pan en laat rustig koken tot de pastinaak gaar is.
- Pureer de soep met een staafmixer. Roer de room erdoor en breng de soep op smaak met peper en zout. Mocht de soep te dik worden dan kun je nog extra bouillon toevoegen.
- Bak de gesneden shiitake in een pan.
- Serveer de pastinaaksoep met de gebakken shiitake en bosuitjes, een scheutje pikante olie en voor de liefhebber wat gebakken uitjes.
Zelf deze herfstachtige pastinaaksoep ook gemaakt? Deel het resultaat met ons via social media. #homemadechefs
Het recept voor de pastinaaksoep kom uit het boek: Vega Lekker
Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld
Net zo'n fan van pastinaak als wij? Dan hebben wij hier nog meer recepten met dit lekkere ingrediënt.