Pastinaak en Knolselderij frieten met Parmezaanse kaas en Truffelmayonaise

Bereidingstijd: Minder dan 50 minuten
Friet maar dan anders!
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Heb je zin in friet, maar wil je toch een keertje wat anders? Probeer onze pastinaak en knolselderij frieten. Extra lekker met wat parmezaanse kaas en truffelmayonaise, maar ook lekker simpel met alleen wat zeezout.

image.jpeg

Ingrediënten voor Pastinaak en Knolselderij frieten met Parmezaanse kaas en Truffelmayonaise

pastinaak
knolselderij
olijfolie
zeezout
mayonaise
truffel tapenade
parmezaanse kaas

Benodigdheden

Airfryer

Bereiding

  1. Snijd de pastinaken en de knolselderij in repen van ongeveer 1,5 cm dikte. Doe de repen in een mengkom en hussel er dan wat olijfolie en zeezout omheen.
  2. Frituur de pastinaak en knolselderijreepjes in circa 25 minuten gaar op 140°C graden in de Airfryer. Hussel de frieten door en verhoog daarna de temperatuur naar 180°C graden en bak de frieten nog zo’n 10 minuten tot ze goudbruin zijn.
  3. Meng ondertussen de mayonaise met de truffeltapenade.
  4. Als de frieten klaar zijn serveer je ze meteen met geraspte Parmezaanse kaas en de truffelmayonaise.

Tip: de knolselderij en pastinaak frieten zijn erg lekker als borrelhapje, maar ook als bijgerecht bij bijvoorbeeld een lekkere biefstuk of stuk gebakken zalm.

De knolselderij en pastinaak frieten komen uit het boek: Vega Lekker

Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen