Heb je zin in friet, maar wil je toch een keertje wat anders? Probeer onze pastinaak en knolselderij frieten. Extra lekker met wat parmezaanse kaas en truffelmayonaise, maar ook lekker simpel met alleen wat zeezout.
Ingrediënten voor Pastinaak en Knolselderij frieten met Parmezaanse kaas en Truffelmayonaise
Benodigdheden
Bereiding
- Snijd de pastinaken en de knolselderij in repen van ongeveer 1,5 cm dikte. Doe de repen in een mengkom en hussel er dan wat olijfolie en zeezout omheen.
- Frituur de pastinaak en knolselderijreepjes in circa 25 minuten gaar op 140°C graden in de Airfryer. Hussel de frieten door en verhoog daarna de temperatuur naar 180°C graden en bak de frieten nog zo’n 10 minuten tot ze goudbruin zijn.
- Meng ondertussen de mayonaise met de truffeltapenade.
- Als de frieten klaar zijn serveer je ze meteen met geraspte Parmezaanse kaas en de truffelmayonaise.
Tip: de knolselderij en pastinaak frieten zijn erg lekker als borrelhapje, maar ook als bijgerecht bij bijvoorbeeld een lekkere biefstuk of stuk gebakken zalm.
De knolselderij en pastinaak frieten komen uit het boek: Vega Lekker
Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld