Deze pasta met chipolataworstjes, pompoen en salie is niet alleen heel lekker, hij is ook nog eens gezond, makkelijk te maken én snel op tafel.
Ingrediënten voor Pasta time! Volkoren fusili met chipolataworstjes, pompoen en salie
Bereiding
- Kook de fusili volgens de verpakking gaar en kook de pompoenblokjes in dezelfde pan mee. Vang bij het afgieten een kopje kookvocht op. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan. Knijp het vlees van de worstjes uit het vel, doe het in de pan en prak het los met de bolle kant van een lepel. Laat het vlees een paar minuten bakken tot het vlees licht gekarameliseerd is. Voeg de tomatensaus toe.
- Bak ondertussen in een andere pan de pompoen met de blaadjes salie in een scheutje olijfolie. Bak tot de pompoen in ongeveeer 10 min. tot deze goudbruin is. Meng de fusili en pompoen door de pastasaus samen met wat kookvocht zodat het een dikke saus wordt, breng op smaak met peper en zout en dien op.