Tuinbonen zijn hoofdletter-V Veelzijdig. Eet ze in een groene salade, op een pizza, pureer ze tot een soep of vindt ze in een pasta. Sneeuw deze groene vriend niet onder en (her)ontdek ze in deze pasta in a (Mason) jar.
Ingrediënten voor Pasta in a jar met tuinbonen, panchetta en truffelpesto
Benodigdheden
Kookpan, hapjespan, anti-aanbakpan
Optioneel: Mason Jars om te serveren
Bereiding
- Kook de pasta volgens de verpakking al dente. Giet de pasta in zeef af boven de tuinerwten zodat deze ontdooien. Meng de tuinerwten met een scheut extra vergine olijfolie en wat versgemalen zwarte peper.
- Doe de pasta terug in de pan en verwarm samen met de Agromonte pastasaus 1 minuut door. Zet opzij en laat afkoelen.
- Meng de truffel-ricotta pesto met ricotta of crème fraîche.
- Bak de pancetta krokant in een anti-aanbakpan en leg opzij.
- Breng de afgekoelde pasta op smaak met 2 el extra vergine olijfolie, 1 el balsamicoazijn en zwarte peper. Vul de Mason Jars (of borden) tot de ongeveer de helft met de pasta.
- Snijd eventueel de romaine sla fijn en leg deze bovenop de pasta. Verdeel nu de doperwten over de sla en maak af met een flinke schep van het ricotta-truffel pesto mengsel en krokante pancetta.