Pasta in a jar met tuinbonen, panchetta en truffelpesto

Bereidingstijd: Minder dan 20 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Tuinbonen zijn hoofdletter-V Veelzijdig. Eet ze in een groene salade, op een pizza, pureer ze tot een soep of vindt ze in een pasta. Sneeuw deze groene vriend niet onder en (her)ontdek ze in deze pasta in a (Mason) jar.
Pasta ricotta truffel tuinbonen

Ingrediënten voor Pasta in a jar met tuinbonen, panchetta en truffelpesto

pasta casareccia (Rustichella d’Abruzzo)
tuinerwten
Tigullio pesto ricotta truffel
ricotta of crème fraîche
pancetta
Agromonte basilicum
(baby) romaine

Benodigdheden

Kookpan, hapjespan, anti-aanbakpan
Optioneel: Mason Jars om te serveren

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de verpakking al dente. Giet de pasta in zeef af boven de tuinerwten zodat deze ontdooien. Meng de tuinerwten met een scheut extra vergine olijfolie en wat versgemalen zwarte peper.
  2. Doe de pasta terug in de pan en verwarm samen met de Agromonte pastasaus 1 minuut door. Zet opzij en laat afkoelen.
  3. Meng de truffel-ricotta pesto met ricotta of crème fraîche.
  4. Bak de pancetta krokant in een anti-aanbakpan en leg opzij.
  5. Breng de afgekoelde pasta op smaak met 2 el extra vergine olijfolie, 1 el balsamicoazijn en zwarte peper. Vul de Mason Jars (of borden) tot de ongeveer de helft met de pasta.
  6. Snijd eventueel de romaine sla fijn en leg deze bovenop de pasta. Verdeel nu de doperwten over de sla en maak af met een flinke schep van het ricotta-truffel pesto mengsel en krokante pancetta.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen