Ingrediënten voor Parelgerst met pesto en zalm
Benodigdheden
- Olijfolie
- Peper en zout
- Oven met bekplaat en bakpapier
- (Gietijzeren) koekenpan
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de bloemkool in roosjes. Snijd de roosjes door de helft, zodat ze allemaal een vlak oppervlak krijgen. Zo kunnen ze mooi roosteren. Doe de bloemkool in een kom en drizzle met olijfolie, ½ tl zout en wat versgemalen peper. Schud de kom om, zodat alle bloemkool bedekt is met olijfolie, peper en zout. Verspreid de bloemkool op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg hiervoor dat er wat ruimte zit tussen de bloemkool, zodat ze goed kunnen roosteren.
- Bereid de parelgerst volgens de verpakking. Verhit een grote gietijzeren koekenpan op middelhoog vuur. Voeg een scheutje olijfolie toe aan de pan. Voeg de zalm toe, met het vel naar boven (als je het vel van de zalm wilt eten en je wilt dat het vel krokant is, begin dan met de zalm, met het vel naar beneden). Schroei de zalm goudbruin en krokant, in ongeveer 2-3 minuten. Zet het vuur middelhoog en bak nog eens 5 min. tot de zalm gaar is.
- Snijd de helft van de geroosterde bloemkool grof en meng met de pesto en parelgerst. Breng op smaak met peper en zout.
- Leg de parelgerst op een bord en leg hier de zalm bovenop. Verdeel de overgebleven bloemkool en drizzle met extra pesto
print recept