Easy en kleurrijk, de gevulde paprika's van onze Home made chef Kirsten. En als je haar een beetje kent weet je dat ze heerlijke gekruid zijn! Wat wil je nog meer op een doordeweekse dag?
Ingrediënten voor Paprika Farci - Belgisch gevulde paprika
Bereiding
- Snij de paprika’s door midden en verwijder de pitjes. Blancheer de paprika twee minuten en dep droog met keukenpapier. Verwarm de oven op 190°C.
- Meng het gehakt met de droge kruiden, panko, ei en een eetlepel bloem. Breng op smaak met zout en peper. Vul de vier halve paprika’s met het gehakt en zet in de oven voor 40 minuten. Rasp de twee tomaten en vang het sap met de pitjes op in een schaaltje. Voeg daaraan toe de olijfolie, zout en peper en zet apart.
- Maak na 30 minuten de bechamelsaus. Verwarm de roomboter in een steelpan en voeg de bloem en tomatenpuree toe. Bak dit ongeveer 3-5 minuten totdat de bloem gaar is. Voeg geleidelijk de melk toe totdat het een saus wordt. Serveer de paprika’s uit de oven met de bechamelsaus, tomaatdressing en basilicum. Lekker met notenrijst.