Pannenkoekspies met appel en kaneelroom
Ingrediënten
2 eieren
250 ml melk
snufje zout
½ eetl suiker
125 gram bloem
boter om in te bakken
1 appel, geschild en in kleine stukjes gesneden
200 ml gezoete slagroom
2 theel kaneelpoeder
2 eetl gebruineerd amandelschaafsel
Extra nodig
Feestelijke prikkers, plastic folie
Bereiding
- Meng de eieren, melk, snuf zout en suiker in een kom. Zeef de bloem erbij en klop alles met een garde tot een glad beslag. Bak in een koekenpan pannenkoeken van het beslag en laat koelen.
- Verhit de koekenpan om de appelblokjes te bakken. Bak de appelblokjes in een droge pan onder regelmatig schudden, als de appel begint op te kleuren een lepeltje roomboter erbij. Als de appels mooi gekleurd zijn, uit de pan halen en afkoelen.
- Klop de slagroom met de kaneelpoeder stijf. Leg een pannenkoeken op plasticfolie. Smeer een dunne laag slagroom op de pannenkoeks, hierop een paar appelblokjes strooien. Rol de pannenkoek stevig op en bewaar in de koelkast tot je het nagerecht serveert.
- Snijd rolletjes van de pannenkoeken, steek er 4 à 5 p.p. op een prikker.
- Of maak losse kleine stukjes met prikkertjes. Bestrooi de pannenkoekspiesen met amandelschaafsel.
Tip Ook leuk om te serveren met een zoete saus als dip of bij een bol ijs.