Pannenkoekspies met appel en kaneelroom

Bereidingstijd: Minder dan 1 uur
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Pannenkoekspies met appel en kaneelroom

pannenkoekspies

Ingrediënten

2 eieren
250 ml melk

snufje zout

½ eetl suiker

125 gram bloem 
boter om in te bakken

1 appel, geschild en in kleine stukjes gesneden

200 ml gezoete slagroom

2 theel kaneelpoeder

2 eetl gebruineerd amandelschaafsel

 

Extra nodig

Feestelijke prikkers, plastic folie



Bereiding

  1. Meng de eieren, melk, snuf zout en suiker in een kom. Zeef de bloem erbij en klop alles met een garde tot een glad beslag. Bak in een koekenpan pannenkoeken van het beslag en laat koelen.
  2. Verhit de koekenpan om de appelblokjes te bakken. Bak de appelblokjes in een droge pan onder regelmatig schudden, als de appel begint op te kleuren een lepeltje roomboter erbij. Als de appels mooi gekleurd zijn, uit de pan halen en afkoelen.
  3. Klop de slagroom met de kaneelpoeder stijf. Leg een pannenkoeken op plasticfolie. Smeer een dunne laag slagroom op de pannenkoeks, hierop een paar appelblokjes strooien. Rol de pannenkoek stevig op en bewaar in de koelkast tot je het nagerecht serveert.
  4. Snijd rolletjes van de pannenkoeken, steek er 4 à 5 p.p. op een prikker.
  5. Of maak losse kleine stukjes met prikkertjes. Bestrooi de pannenkoekspiesen met amandelschaafsel.

Tip Ook leuk om te serveren met een zoete saus als dip of bij een bol ijs.

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen