Pannenkoekjes met eend

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Naamloos-1.jpg

Ingrediënten voor Pannenkoekjes met eend

mirin (zoete rijstwijn)
sojasaus
zeezout
eendenborsten, kruislings ingekerfd
diepvriespannenkoekjes (te vinden in de toko)
hoisinsaus
Libanese (korte) komkommer, diagonaal in dikke lucifers gesneden
bos koriandertakjes, gewassen, steeltjes heel gelaten
lente-ui, het groene deel in reepjes

Benodigdheden

Koekenpan, stoommand (stoompan of magnetron)

Bereiding

  1. Meng de mirin en sojasaus in een kom met het zout en vijfkruiden- poeder, en wrijf er de eendenbor- sten mee in. Marineer ze zo lang mogelijk in de koelkast – een hele nacht is optimaal, maar een uur is ook goed. Laat de eend voor het bakken op kamertemperatuur komen.
  2. Leg de eendenborsten op het vel in een koude koekenpan op laag vuur en bak ze 10 minuten. De marinade verbrandt vrij snel, dus houd ze goed in de gaten, maar een klein beetje schroeismaak doet dit gerecht zeker geen kwaad! Keer de stukken eend om, bak ze nog 5 minuten, haal de pan van het vuur en laat ze 5 minuten rusten.
  3. Snijd het vlees in dunne plakjes en hussel ze door het braadvocht. Maak de pannenkoekjes warm volgens de aanwijzingen op de verpakking, in een stoompan of magnetron. Laat iedereen de pannenkoekjes zelf beleggen, maar geef wel duidelijke instructies: Pannenkoekje > hoisin > eend > komkommer > koriander > lente- -ui. Dichtvouwen > eten > glim- lachen.

Ook vrienden worden met dit boek? Hier bestel je 'm.
dit kookboek is je beste vriend 3d.jpg

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen