Ingrediënten voor Pannenkoekjes met eend
Benodigdheden
Koekenpan, stoommand (stoompan of magnetron)
Bereiding
- Meng de mirin en sojasaus in een kom met het zout en vijfkruiden- poeder, en wrijf er de eendenbor- sten mee in. Marineer ze zo lang mogelijk in de koelkast – een hele nacht is optimaal, maar een uur is ook goed. Laat de eend voor het bakken op kamertemperatuur komen.
- Leg de eendenborsten op het vel in een koude koekenpan op laag vuur en bak ze 10 minuten. De marinade verbrandt vrij snel, dus houd ze goed in de gaten, maar een klein beetje schroeismaak doet dit gerecht zeker geen kwaad! Keer de stukken eend om, bak ze nog 5 minuten, haal de pan van het vuur en laat ze 5 minuten rusten.
- Snijd het vlees in dunne plakjes en hussel ze door het braadvocht. Maak de pannenkoekjes warm volgens de aanwijzingen op de verpakking, in een stoompan of magnetron. Laat iedereen de pannenkoekjes zelf beleggen, maar geef wel duidelijke instructies: Pannenkoekje > hoisin > eend > komkommer > koriander > lente- -ui. Dichtvouwen > eten > glim- lachen.
Ook vrienden worden met dit boek? Hier bestel je 'm.