Overheerlijke frittata met malse kip en zoete aardappel.
Ingrediënten voor Overheerlijke frittata met malse kip en zoete aardappel
Benodigdheden
- Peper en grof zeezout
- Olijfolie
- Oven met ovenschaal of hittebestendige pan
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 210 graden.
- Snijd de kipfilet in reepjes en de gepelde ui in halve ringen.
- Schil de zoete aardappels, en snijd de aubergine en de zoete aardappels in de lengte en snijd ze in halve manen.
- Bak nu afzonderlijk van alle groenten en kip tot ze bijna gaar zijn.
- Meng alle aangebakken ingrediënten in een met papier beklede ovenschaal of hittebestendige pan.
- Meng de eieren met de yoghurt en de melk en breng op smaak met peper zout en de fijngehakte tijm.
- Giet het eiermengsel op de groenten, de groenten mogen er wel een beetje bovenuit steken dat ziet er leuk uit als het uit de oven komt.
- Bak de frittata in de oven voor ongeveer 15 tot 20 minuten totdat hij gaar is. Om te zien of de frittata gaar is, schud een beetje met de ovenschaal. Beweegt het geheel nog, laat dan nog even in de oven staan.
- Snijd de tomaat in partjes en verdeel samen met de sla over de frittata wanneer deze uit de oven komt.
Dit recept is afkomstig van Boerschappen