Oven geroosterde wortels met tahini citroen dressing van to the moen

Bereidingstijd: Minder dan 20 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Heb jij al je menu samengesteld voor je upcoming diner party? Op zoek naar wat je het best kan erbij kan serveren? Ik heb een makkelijk bijgerecht voor jullie! Ideaal bij vlees vis of vega.
wortels

Ingrediënten voor Oven geroosterde wortels met tahini citroen dressing van to the moen

wortelen
olijfolie
zout
peper
koriander poeder
komijn poeder
sumak (optioneel)
Ingrediënten tahini dressing
tahini
water
olijfolie
citroensap
knoflook
zout

Benodigdheden

Oven met bakplaat en bakpapier
Mengkom
Knoflookperser

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Maak de wortelen schoon en halveer deze.
  3. Meng in een kom de kruiden en olie. Voeg hierbij de wortelen en meng goed door.
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de wortelen over de bakplaat.
  5. Rooster de wortelen 15-20 min.
  6. Maak ondertussen de tahini saus. Pers in een kleine kom de knoflook en voeg daar de overige ingrediënten aan toe.
  7. Drizzle de tahini saus voor het serveren over de wortelen.

Fijne dagen alvast!

Wil je meer recepten van Muna? Neem dan een kijkje op haar pagina.

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2025 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen