Nigiri Sushi met Zalm

Bereidingstijd: Minder dan 1 uur
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

image.jpeg

Ingredi├źnten voor Nigiri Sushi met Zalm

sushirijst
water
sushi azijn
zonnebloemolie
ei
norivellen
komkommer
gerookte zalm
hoisinsaus

Bereiding

  1. Spoel de rijst met water tot het spoelwater helder is. Laat de rijst 10 minuten rusten. Zet de rijst met 350 ml koud water op en kook circa 2 minuten op hoog vuur. Kook de rijst daarna verder, circa 5 minuten op middelhoog vuur. Draai het vuur nog lager en kook de rijst nogmaals circa 8-12 minuten op het laagste vuur. Draai het vuur uit en laat de rijst circa 15 rusten met een theedoek en daarop de deksel op de pan. Spreid de rijst uit in een brede bak of kom zodat de rijst goed verspreid is en iets af kan koelen. Verdeel sushi azijn over de rijst tot elk korreltje glimt.
  2. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en schenk het eimengsel in een pan. Laat het ei al roerend stollen. Laat afkoelen.
  3. Druk voorzichtig de rijst in de nigiri sushimaker op een norivel, verdeel komkommer, roerei, weer rijst en tot slot de plakjes gerookte zalm over de vorm. Druk goed aan en snijd de oshi sushi in gelijke plakken. Bestrijk met hoisinsaus.

Tip: als er een bereidingswijze op de verpakking van de sushirijst staat, houd die dan altijd aan.

Uit het boek: Eten met stokjes

Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2023 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.