Ingrediënten voor Open lasagne
Benodigdheden
Bereiding
- Breng een ruime pan met water aan de kook, blancheer de asperges (dus, spoel daarna gelijk af met koud water, zodat het kookproces stopt). Kook daarna de lasagnevellen voor ongeveer 8-10 min. Roer af en toe goed in de pan, zodat de lasagnebladen niet aan elkaar plakken.
- Maak ondertussen de gremolata: meng de knoflook samen met de peterselie en citroenrasp.
- Verwarm in een steelpannetje de ovensaus samen met de kappertjes, olijven en 3 el olijfolie.
- Grill zowel de courgette slierten als de plakken courgette aan beide kanten. Dit kan met een contactgrill of grillpan.
- Haal de lasagnevellen uit het water en besprenkel met olijfolie. Vouw een lasagnevel dubbel en schep hier wat saus overheen, daarna spinazie, de courgetteslierten, aspergetips en begin daarna weer opnieuw met een dubbelgevouwen lasagnevel. Eindig met een flinke schep hüttenkäse en gremolata. Besprenkel met extra virgine olijfolie en zwarte peper.
print recept