Open lasagne

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Een lasagne, maar dan op een andere manier
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

open lasagne HMC recept

Ingrediënten voor Open lasagne

Grand' Italia Lasagnebladen tradizionali
Grand' Italia Ovensaus lasagne
groene asperge tips
courgette, over de lengte geschaafd in dunne slierten
portobello's, in plakken (ca. 5 mm)
babyspinazie
rasp van citroen
blad peterselie, fijngehakt
knoflook, fijngehakt
hüttenkäse
kappertjes
taggia (taggiasca) olijven

Bereiding

  1. Breng een ruime pan met water aan de kook, blancheer de asperges (dus, spoel daarna gelijk af met koud water, zodat het kookproces stopt). Kook daarna de lasagnevellen voor ongeveer 8-10 min. Roer af en toe goed in de pan, zodat de lasagnebladen niet aan elkaar plakken.
  2. Maak ondertussen de gremolata: meng de knoflook samen met de peterselie en citroenrasp.
  3. Verwarm in een steelpannetje de ovensaus samen met de kappertjes, olijven en 3 el olijfolie.
  4. Grill zowel de courgette slierten als de plakken courgette aan beide kanten. Dit kan met een contactgrill of grillpan.
  5. Haal de lasagnevellen uit het water en besprenkel met olijfolie. Vouw een lasagnevel dubbel en schep hier wat saus overheen, daarna spinazie, de courgetteslierten, aspergetips en begin daarna weer opnieuw met een dubbelgevouwen lasagnevel. Eindig met een flinke schep hüttenkäse en gremolata. Besprenkel met extra virgine olijfolie en zwarte peper.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen