Oma's gehaktballen in jus

Bereidingstijd: Minder dan 40 minuten
Een lekker ouderwets balletje gehakt.
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten voor Oma's gehaktballen in jus

half om half gehakt
ei
volle melk
paneermeel
nootmuskaat
fijngehakte kruidnagel
dijonmosterd
roomboter
blikje tomatenpuree
water
peterselie

Benodigdheden

Bereiding

  1. Klop het ei met de melk los en meng het paneermeel erdoorheen. Voeg de mosterd, de nootmuskaat en kruidnagel toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Kneed het eimengsel door het gehakt en vorm hier met natte handen 6 even grote ballen van.
  3. Verhit de boter in een braadpan. Leg de gehaktballen in de pan als het schuim begint weg te trekken. Braad op hoog vuur aan. Bak de gehaktballen rondom egaal bruin.
  4. Draai het vuur laag. Leg de deksel op de pan en bak de gehaktballen ca. 20 min. zachtjes. Keer af en toe.
  5. Neem de gehaktballen uit de pan en houd ze warm. Roer de tomatenpuree door het bakvet, bak dit even kort mee en voeg het water toe.
  6. Kook de jus even kort door tot de tomatenpuree is opgelost.
  7. Hak de peterselie en voeg deze toe aan de jus. Breng de jus op smaak met peper en eventueel zout.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2025 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen