
Ingrediënten voor Oma's gehaktballen in jus
Bereiding
- Klop het ei met de melk los en meng het paneermeel erdoorheen. Voeg de mosterd, de nootmuskaat en kruidnagel toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Kneed het eimengsel door het gehakt en vorm hier met natte handen 6 even grote ballen van.
- Verhit de boter in een braadpan. Leg de gehaktballen in de pan als het schuim begint weg te trekken. Braad op hoog vuur aan. Bak de gehaktballen rondom egaal bruin.
- Draai het vuur laag. Leg de deksel op de pan en bak de gehaktballen ca. 20 min. zachtjes. Keer af en toe.
- Neem de gehaktballen uit de pan en houd ze warm. Roer de tomatenpuree door het bakvet, bak dit even kort mee en voeg het water toe.
- Kook de jus even kort door tot de tomatenpuree is opgelost.
- Hak de peterselie en voeg deze toe aan de jus. Breng de jus op smaak met peper en eventueel zout.
print recept