Ingrediënten voor No bake Oreotaart
Benodigdheden
- Boter om de springvorm mee in te vetten
- Kookpannetje
- Springvorm 20-24 cm
- Bakpapier
Bereiding
- Bekleed een springvorm van 24 cm doorsnede met bakpapier. Snijd een strook bakpapier, smeer de rand in met een beetje boter of olie en plak deze strook aan de binnenkant van de rand van de vorm.
- Houd 5 Oreo's apart en verkruimel de overige koekjes in de keukenmachine, tot hele fijne kruimels. Smelt ondertussen de boter in een pannetje en voeg hier de Oreo kruimels aan toe. Roer goed door en stort uit op de bodem van de springvorm. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Plaats de vorm in de koelkast zodat die alvast kan opstijven.
- Klop ondertussen de mascarpone met de roomkaas door elkaar. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Voeg het merg en de poedersuiker toe aan het mascarpone-roomkaasmengsel en meng kort door elkaar.
- Klop de slagroom stijf. Spatel dit door het roomkaasmengsel. Hak de 5 overgebleven Oreo’s grof en roer deze door het mascarpone-roomkaasmengsel.
- Schep het mengel boven op de Oreo koekjes bodem in de springvorm. Strijk de bovenkant glad met een spatel. Laat de Oreo Cheesecake 2 tot 3 uur opstijven in de koelkast.
- Klop voor de decoratie de slagroom met de poedersuiker en de cacaopoeder tot een chocoladeslagroom. Spuit deze in mooie rozetten boven op de taart
- Versier de bovenkant met wat extra kruimels en stukken Oreo’s.
print recept