Nigiri sushi met vis en ei

Bereidingstijd:
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

nigiri sushi

Ingrediënten voor de nigiri:

  • 250 gram sushirijst
  • 350 milliliter koud water
  • Sushiazijn, naar eigen smaak toe te voegen
  • 120 gram verse tonijn, in dunne plakken gesneden
  • 120 gram verse zalm, in dunne plakken gesneden
  • Wasabi, naar eigen smaak toe te voegen
  • Zonnebloemolie, een scheutje
  • 2 eieren, geklutst
  • 2 norivellen

 

Bereiden:

  1. Spoel de rijst met water tot het spoelwater helder is. Laat de rijst 10 minuten rusten. Zet de rijst met 350 ml koud water op en kook circa 2 minuten op hoog vuur. Kook de rijst daarna verder, circa 5 minuten op middelhoog vuur. Draai het vuur nog lager en kook de rijst nogmaals circa 8-12 minuten op het laagste vuur. Draai het vuur uit en laat de rijst circa 15 rusten met een theedoek en daarop de deksel op de pan. Spreid de rijst uit in een brede bak of kom zodat de rijst goed verspreid is en iets af kan koelen. Verdeel sushi azijn over de rijst tot elk korreltje glimt.
  2. Maak je handen nat met een beetje water of sushiazijn. Neem een eetlepel rijst en vorm het tot een bolletje in je hand. Besmeer een kant van de vis naar smaak met wasabi en leg de vis op de besmeerde kant op rijstbol. Druk zacht aan.
  3. Verhit een scheutje olie in een pan. Bak de geklutste eieren tot een dunne omelet. Laat afkoelen. Snijd een norivel in dunne repen van 1 centimeter bij 12 centimeter. Maak je handen nat met water of sushiazijn. Neem een eetlepel rijst en vorm tot een bolletje in je hand. Snijd de omelet in vierkante stukjes ter grootte van de rijstbol. Leg een stukje omelet op een rijstbol en vouw een reep norivel eromheen. Maak het uiteinde van de nori een beetje nat en plak vast.
  4. Zet de nigiri op een schaal.

 

Tip: als je wat meer kleur op je schaal wilt, kun je bijvoorbeeld ook dunne repen wortel, komkommer of rettich gebruiken als lint om je ei-nigiri.

 

Uit het boek: Eten met stokjes

Samenwerkingen: 

Bowls and dishes
Saskia Lelieveld

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2025 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen