Ingrediënten voor De enige echte New York cheesecake
Benodigdheden
Bakvorm 24 cm, oven, steelpannetje, mixer met garde
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met een beetje zachte boter.
- Zet de roomboter op het laagste vuur en laat het zonder aan te komen kleuren tot een karamelkleur, op de bodem komen nu allemaal donkere brokjes te liggen deze geven de beurre noisette zijn typische smaak. Dit proces kan 15-20 minuten duren voor het goed gekleurd is. Giet de beurre noisette door een fijn zeefje zodat de vaste stoffen overblijven.
- Weeg van de beurre noisette 180 gram af en mix dit samen met de bruine suiker en de digestive koekjes tot een gladde pasta in de keukenmachine.
- Bekleed de bodem en de zijkanten van de vorm met de kruimelbodem. Is de bodem te zacht laat het dan even afkoelen in de koelkast het wordt dan vanzelf steviger.
- Meng de roomkaas en de suiker met de mixer ca. 5 minuten tot de suiker is opgelost. Voeg de citroen zeste, de maïzena, de inhoud van het vanillestokje en daarna 1 voor 1 de eieren erdoor.
- Haal de roomkaas onder de machine vandaan en spatel met de hand de crème fraîche en de room erdoor. Giet de vulling in de taartvorm en plaatst in de voorverwarmde oven 15 minuten tot hij licht begint te verkleuren.
- Zet de oven open, verlaag nu de oven temperatuur naar 93 graden, sluit de oven weer en bak nog 1 uur tot hij helemaal gaar is.
- Laat de cheesecake nu het liefst de hele nacht afkoelen in de koelkast voor je hem aansnijd. Garneer de cheesecake indien gewenst met rood fruit.