Nasi Goreng met Pindasaus

Bereidingstijd:
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten

  • 150 gram pinda’s
  • 1 rode peper 
  • 400 gram hamlappen
  • 1 winterpeen 
  • 3 gele uien
  • 1 prei
  • 1 chinese kool
  • 1 zakje nasi spicemix
  • 200 gram witte rijst 
  • 250 ml slagroom
  • Ketjap 
  • Peper en zout 
  • Olijfolie 

Kookgerei: Staafmixer, kookpan, wok. 

Bereiding

Pindasaus: 

  1. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn. Je kunt zelf kiezen hoe veel je hiervan toevoegt. 
  2. Vul een hoge beker met de pinda's. Breng de slagroom aan de kook en hiet over de pinda's. Pureer de pinda’s met de slagroom, de rode peper, een mespuntje zout en 5 eetlepels zoete ketjap tot een pasta. 
  3. Meng de pasta met circa 100 milliliter water tot een mooie sausdikte.  

Nasi:

  1. Snijd de hamlappen in blokjes en marineer met 2 eetlepels ketjap minimaal 20 minuten. 
  2. Schil de wortel en snijd in blokjes. Pel en snipper de uien. Halveer en was de prei en snijd in halve ringen. Snijd de Chinese kool in reepjes. 
  3. Kook de rijst circa 15 minuten. Giet af en laat uitdampen in de pan met de deksel erop. 
  4. Verhit een scheutje olie in een wok en roerbak hierin de hamlapblokjes. Voeg de groenten toe en bak circa 5 minuten mee. Voeg de kruidenmix en 100 milliliter water toe en verwarm nog 3 minuten. Voeg de gekookte rijst toe. 
  5. Serveer de nasi met de zelfgemaakte pindasaus.

Tip: Je kunt voor volwassenen wat sambal, ketjap of gember aan de pindasaus toevoegen. De nasi is lekker met een gebakken eitje.

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2025 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen