Ingrediënten voor de nachopizza:
- 75 gram half-om-half gehakt
- Scheut olijfolie
- Peper en zout, naar smaak
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- Dikke pizza bodem
- 5 eetlepels kruidige tomatensaus
- Flinke hand nachochips
- ½ ui, in ringen gesneden
- ¼ avocado, schoongemaakt en in blokjes gesneden
- Jalapeño pepertjes, in ringen gesneden, naar smaak
- 30 gram geraspte cheddarkaas
Bereiden:
- Bak het gehakt in de olijfolie rul en breng het gehakt op smaak met peper en zout naar smaak en de knoflook. Laat dit afkoelen voor je het op de pizzabodem schept.
- Besmeer de pizzabodem voorzichtig met de kruidige tomatensaus.
- Beleg de pizza met het gehakt en verdeel daarop de nachochips, de uienringen, avocadoblokjes, jalapeños en cheddarkaas.
- Bak de pizza 13 á 20 minuten af in een oven van 250 °C.
Tip: Lekker om te serveren met guacamole en zure room.
Uit het boek: Pizza’s en Flammküchen
Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld