Jaap Korteweg, de oprichter van De Vegetarische Slager: 'Ik vind vlees zo lekker dat ik het vegetarisch maakte.' In het boek Vleesch staand honderd heerlijcke recepten voor vleesliefhebbers.
Ingrediënten voor Naan met Rul Gehackt
Benodigdheden
- Blender of staafmixer met beker
- Kom
- Oven met bakplaat en bakpapier
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Pel de knoflook. Laat de geroosterde paprika's uitlekken en meng ze in een blender of staafmixer met 2 theelepels komijn en 1 theelepel kaneel.
- Knijp de knoflook boven de blender uit en voeg de granaatappelmelasse of balsamico toe en blend het tot een grove saus. Proef de saus en breng op smaak met peper en zout.
- Meng in een kom het Rul Gehackt met de rest van de komijn en kaneel.
- Leg de naan op een bakplaat en bestrijk ze in met de muhammara en verdeel het Rul Gehack over de bodem. Besprenkel wat olijfolie over de naan en bestrooi met peper en zout.
- Bak de naan circa 10 minuten in de oven.
- Top de naan af met de granaatappelpitjes, walnoten en waterkers. Serveer het met kokosyoghurt of haver fraîche.
Tip: Je kunt de walnoten in een droge koekenpan eerst 2 tot 3 minuten roosteren op middelhoog vuur.
Benieuwd naar meer recepten van Vleesch? Bestel het boek hier.