Ingrediënten:
- 1 zakje broodmix
- 2 kilo mosselen
- 1 prei
- 1 winterpeen
- 2 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 1 flesje bruin bier
- 1 bosje peterselie
- Peper en zout
- Olijfolie
Kookgerei: Oven, cakevorm, plasticfolie, mosselpan of grote pan met deksel.
Bereiden:
- Maak het brood volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Laat je wasbak vollopen met koud water en leg hier de mosselen circa 30 minuten in. Verwijder indien nodig de baarden (stevige draden die uit de schelp steken). Verwijder de gebroken mosselen en degene die drijven.
- Snijd de prei in halve ringen en was grondig. Schil de wortel en snijd in blokjes. Pel en snipper de sjalotten en knoflook. Was en snijd de peterselie.
- Verwarm in de mosselpan een finke scheut olijfolie. Fruit hierin de groenten circa 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
- Laat de mosselen uitlekken en doe ze in de pan bij de groenten. Schenk het flesje bruine bier op de mosselen en plaats de deksel op de pan.
- Draai het vuur hoog en schud regelmatig met de pan. Zo komen ook de bovenste mosselen onderop te liggen. Kook de mosselen circa 6 minuten. (tot alle mosselen open zijn)
- Server de mosselen met het versgebakken brood.
Tip: De groenten in de pan zijn voornamelijk om smaak af te geven, maar je kunt ze natuurlijk ook eten! De maaltijd is goed uit te breiden met sausjes en versgebakken frietjes.