Ingrediënten voor de mini saucijzenbroodjes:
- 200 gram half-om-half gehakt
- 1 eidooier
- 1 eetlepel paneermeel
- 1 theelepel kerriepoeder
- ½ theelepel knoflookpoeder
- 1 eetlepel ketjap manis
- ½ sjalot gesnipperd
- Peper en zout, naar smaak
- 3 kleine plakjes bladerdeeg, ontdooit
- 1 ei, losgeklopt
Extra benodigdheden:
Kwastje
Bereiden:
- Meng het gehakt met de eidooier, paneermeel, kerriepoeder, knoflookpoeder, ketjap manis, gesnipperde sjalot en een snuf peper en zout.
- Leg de 3 plakken bladerdeeg op de werkbank. Vorm van het gehakt 3 worsten van gelijke dikte en leg die op het bladerdeeg.
- Vouw het bladerdeeg over de gehaktworst en duw de randen stevig dicht met de punten van een vork. Smeer de bladerdeegrollen in met het losgeklopte ei en leg ze dan een half uurtje in de koelkast om op te stijven.
- Snijd de bladerdeegrollen elk in 4 gelijke stukken en leg ze op het Airfryer-rekje. Bak de saucijzen in circa 12 minuten op 190°C graden in de Airfryer gaar en goudbruin.
Uit het boek: Airfryer
Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld