Masala onion bhaji

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Jason Tjon Affo, schrijver van het boek Vegan party food, deelt zijn verzameling van favoriete gerechten voor de meest uiteenlopende feestelijke momenten. Voor elke gelegenheid staat er een veganistisch party food recept in.
masala onion bhaji

Ingrediënten voor Masala onion bhaji

uien, dunne plakjes
kikkererwtenmeel
Hindoestaanse masala
gemalen koriander
madame-jeanette, fijngehakt
verse gember, fijngehakt
knoflook, fijngehakt
komijnzaad
venkelzaad
zout
zwarte peper
water
zonnebloemolie
zwart zout (kala namak; toko)
Ingrediënten yoghurtdip
kokosyoghurt
Verse koriander naar smaak, fijngehakt
sap en rasp van limoen
zout
peper
knoflook, fijngehakt

Benodigdheden

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten voor de onion bhaji (behalve het water, de zonnebloemolie en het zwarte zout) in een kom.
  2. Voeg dan het water toe en roer het tot een dik beslag. Als het beslag te dik is voeg dan een extra eetlepel water toe.
  3. Verhit de zonnebloemolie in een wok op middelhoog vuur. Schep 5-6 eetlepels van het beslag in de pan (afhankelijk van de grootte).
  4. Frituur de bhaji's aan beide kanten goudbruin. Schep ze uit de olie en bestrooi met een klein beetje zwart zout. Maak zoveel bhaji's tot dat het beslag op is.
  5. Voor de yoghurtdip meng alle ingrediënten in een kom en serveer de bhaji's met de dip.

Benieuwd naar meer recepten uit het kookboek Vegan party food? Bestel het boek hier.

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen