Marokkaanse tajine met kip en abrikozen

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail


Tajine met kip

Ingrediënten voor Marokkaanse tajine met kip en abrikozen

ui
knoflook
kippendijfilet
ras el hanout
komijnpoeder
korianderpoeder
kippenbouillon
tomatenblokjes, blik
gedroogde abrikozen
amandelschaafsel
couscous
peper en zout, naar smaak
platte peterselie, bosje
olijfolie

Benodigdheden

Kookpan
Koekenpan
Tajine

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een tajine en fruit de ui en de knoflook 2 minuten aan op middelhoog vuur.
  2. Bestrooi de kippendijfilet met zout en peper en bak om en om in circa 5 minuten goudbruin. Voeg de ras el hanout, komijnpoeder en korianderpoeder toe en bak 1 minuut mee.
  3. Draai het vuur laag, voeg de kippenbouillon, tomatenblokjes toe, de gedroogde abrikozen toe, roer goed door en breng op smaak met een flinke snuf zout en peper. Laat 15 minuten sudderen met de deksel op de tajine.
  4. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan, totdat deze goudbruin is gekleurd.
  5. Breng een ruime pan met water en een beetje zout aan de kook. Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de couscous met de kip, voeg de saus toe en bestrooi met amandelschaafsel en peterselie.

Tip! Heb je geen tajine? Dan kun je dit gerecht ook in de pan bereiden. De bereidingswijze blijft hetzelfde.

Uit het boek: Slow Cooking

Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen