Ingrediënten voor Marokkaanse citroenlimonade met munt
Benodigdheden
Hittebestendige karaf, houten spatel, zeef
Bereiding
- Doe de munt en groene thee in een grote hittebestendige karaf. Schenk er 3 liter kokend water bij en laat
- 20 minuten trekken.
- Pers de citroenen uit en schenk het sap in de karaf. Doe de basterdsuiker en honing erbij. Meng met een garde of grote houten spatel. Laat nog
- 20 minuten trekken.
- Schenk de limonade door een zeef en zet hem in de koelkast. Serveer met ijsblokjes, een schijfje citroen en een blaadje munt.
Dit recept komt uit het kookboek Shoukran van Abdel Alaoui, waarin hij de Marokkaanse keuken weerspiegelt. Denk aan heerlijke gevarieerde en kleurrijke recepten, die zich uitstekend lenen om gedeeld te worden en om gezellig mee te tafelen. Bestel het boek hier.