Easy peasy carrot cake met Speculoos

Bereidingstijd: 1 uur+
Met loads en loads Speculoos
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Taarten zijn persoonlijk. Iemand z'n favoriete taart zegt ook meteen iets over zijn of haar persoonlijkheid. Ben je een chocolate kinda girl, ga je voor de altijd simpele - maar goeie - appeltaart óf ben je er zo eentje die gaat voor een layered rainbow cake met meer tierenlantijnen dan de desbetreffende cake eigenlijk aan kan?
Persoonlijk houd een groot deel van onze redactie vooral van makkelijke taarten. Tenzij je met onze baking professionals aan de haal gaat, maar dat is weer een ander verhaal. Deze variant is er eentje die heerlijk makkelijk in elkaar te flansen is en daardoor weinig - tot geen - moeite kost. Gooi er Speculoos bij en je staat iedere week opnieuw in de keuken om deze easy peasy carrot cake te maken met loads and loads Speculoos.

Ingrediënten voor Easy peasy carrot cake met Speculoos

Koopmans Boerencake mix
Boter
Eieren
Koek- en speculaaskruiden
Peen julienne
Walnoten
Speculaasjes
Boter
Speculoospasta
Poedersuiker

Benodigdheden

Oven met bakplaat, cakevorm, beslagkom en mixer

Bereiding

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 150ºC. Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant met bloem. Klop met de mixer de boter zacht in een beslagkom. Voeg de cakemix, de speculooskruiden en de 4 eieren toe. Roer het geheel met de mixer op de laagste stand tot een glad geheel. Hak de walnoten grof en roer deze samen met de wortelen door het beslag. Stort het beslag in de springvorm, strijk de bovenkant glad en bak de carrot cake in 70-80 minuten gaar en goudbruin. Laat de cake afkoelen en snijd hem vervolgens in twee plakken.
  2. Doe de zachte boter in een kom en voeg de speculoospasta toe. Klop het geheel met een mixer tot een gladde crème. Zeef de poedersuiker hierboven en mix deze erdoor. Smelt de speculoospasta in een steelpannetje. Smeer de bovenkant van de onderste plak cake in met de helft van de gesmolten speculoos botercrème en laat deze iets over de randen uitkomen. Leg de tweede plak erbovenop en smeer de andere helft van de botercrème op de bovenkant van de taart. Verdeel hier de koekkruimels overheen en serveer.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © Created by Postads. Alle rechten voorbehouden.