Ingrediënten voor Maïs with a surprise
Benodigdheden
- Peper en zout
- Olijfolie
- Roomboter
- Oven
- Bakplaat
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Breng in een kookpan water aan de kook samen met zout. Kook de maïskolven 15 minuten, en giet ze hierna af en laat ze droog dampen.
- Snijd de steel van de broccoli en rasp deze fijn, zodat er een soort rijst ontstaat.
- Kook de quinoa volgens de bereidingswijze op de verpakking. voeg de laatste minuut de broccolirijst toe aan de quinoa. giet vervolgens het geheel af en laat dit afkoelen.
- Snijd de tomaatjes in kwarten, de komkommer in blokjes, giet de bonen af en meng alles door de quinoa. Breng op smaak met een scheut olijfolie en Mexicaanse kruiden.
- Smeer de gekookte maïs in met de roomboter en een beetje honing. Bestrooi met wat frod zeezout en rasp de jonge kaas over de maïs. leg vervolgens ed maïskolven op een bakplaat met wat bakpapier en rooster 15 minuten in de oven, tot de maïs en de kaas een beetje beginnen te verkleuren.
- Serveer de gevulde quinoasalade met de maïskolf ernaast en garneer met pompoenpitjes
Recept:
Dit recept is te vinden in één van de vele boxen die Boerschappen aanbiedt! Benieuwd? Check de website van Boerenschappen!