Maanzaad citruscake

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Een frisse cake met een heerlijke royol icing en toppings
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten voor Maanzaad citruscake

suiker
boter, op kamertemperatuur
zout
sinaasappel, rasp
citroen, rasp
sinaasappelsap
citroensap
eieren, op kamertemperatuur
bloem
bakpoeder
maandzaad
Extra boter en bloem om in te vetten
Optioneel: geroosterd amandelschaafsel
Optioneel: gedroogde sinaasappel
Extra maanzaad
eiwit (30 gram)
poedersuiker

Benodigdheden

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C en vet een cakevorm zorgvuldig in met extra gesmolten boter. Strooi daarna met een zeef de extra bloem over de vorm en klopt het overtollige bloem er weer uit.
  2. Was en rasp de schil van de sinaasappel en de citroenen, pers ze daarna uit tot 100 ml sinaasappel en 25 ml citroensap.
  3. Doe de suiker, boter, zout, het citroen- en de sinaasappelrasp in een kom en klop deze enkele minuten tot een romig geheel. Voeg één voor één de eieren toe, terwijl je doorklopt.
  4. Als alle eieren zijn opgenomen spatel je de bloem en het bakpoeder door dit mengsel, probeer daarbij de luchtigheid te behouden. Spatel als laatste het sap en maanzaad door het beslag.
  5. Doe het beslag in de cakevorm en bak deze in 45 tot 55 minuten goudbruin en gaar.
  6. Doe ondertussen de eiwit en poedersuiker in een kom en meng om royal icing te maken.
  7. Laat de maanzaad-citrus cake 10 minuten afkoelen in de vorm en stort deze vervolgens op een rooster om verder af te koelen.
  8. Smeer de bovenkant van de cake in met de royol icing en bekleed met geroosterde amandelschaafsel, gedroogde sinaasappel en maanzaad.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © Created by Postads. Alle rechten voorbehouden.