Ingrediënten voor Maanzaad citruscake
Benodigdheden
- Olijfolie
- Peper en grof zeezout
- Cakevorm
- Zeef
- Keukenmachine
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160 °C en vet een cakevorm zorgvuldig in met extra gesmolten boter. Strooi daarna met een zeef de extra bloem over de vorm en klopt het overtollige bloem er weer uit.
- Was en rasp de schil van de sinaasappel en de citroenen, pers ze daarna uit tot 100 ml sinaasappel en 25 ml citroensap.
- Doe de suiker, boter, zout, het citroen- en de sinaasappelrasp in een kom en klop deze enkele minuten tot een romig geheel. Voeg één voor één de eieren toe, terwijl je doorklopt.
- Als alle eieren zijn opgenomen spatel je de bloem en het bakpoeder door dit mengsel, probeer daarbij de luchtigheid te behouden. Spatel als laatste het sap en maanzaad door het beslag.
- Doe het beslag in de cakevorm en bak deze in 45 tot 55 minuten goudbruin en gaar.
- Doe ondertussen de eiwit en poedersuiker in een kom en meng om royal icing te maken.
- Laat de maanzaad-citrus cake 10 minuten afkoelen in de vorm en stort deze vervolgens op een rooster om verder af te koelen.
- Smeer de bovenkant van de cake in met de royol icing en bekleed met geroosterde amandelschaafsel, gedroogde sinaasappel en maanzaad.
print recept