Van dit zonnetje op je knar krijg je automatisch zin in een lichte maaltijd. Is het even toevallig dat deze salade uit The Green Kitchen daar per-fect bij aansluit. Oefen alvast om je salad-game deze zomer op pijl te houden met deze klapper.
Ingrediënten voor Linzensalade met geitenkaas en bietjes
Bereiding
- Verwarm de oven voor tot 180 °C hetelucht / 200 °C elektrisch. Leg de bietjes en ui op een bakplaat en besprenkel met de olie. Bestrooi met zout en bak 40-45 minuten in de oven, of tot ze gaar en donker van kleur zijn.
- Kook de linzen niet langer dan 15 minuten in een pannetje kokend, gezouten water op matig vuur.
- Maak intussen de kruidendressing door alle ingrediënten in een kommetje door elkaar te roeren. Breng op smaak met zout en zet apart. Giet de linzen als ze gaar zijn af, laat goed uitlekken en schep ze op een platte schaal. Schep de helft van de kruidendressing erdoor. Leg de gebakken ui en bietjes erop en voeg de veldsla of spinazie toe.
- Verkruimel de geitenkaas erover en besprenkel de salade met de rest van de dressing. Garneer met de pistachenoten en granaatappelpitjes en dien op.