Linguine met zalmforel, teriyaki en asperges

Bereidingstijd:
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten

  • 250 gram asperges
  • 1 stuk grote ui 
  • 1 teen knoflook 
  • 1 stuk paprika
  • 250 gram zalmforel 
  • 250 gram linguine
  • 1 potje sesam-teriyakisaus
  • 1 bakje cress 

 

Bereiding

  1. Schil voorzichtig met een dunschiller linten van de asperges. Zorg dat je de kop van de asperges over houdt. Deze kun je apart houden.
  2. Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  3. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika in reepjes
  4. Verwarm de oven voor op 170°C graden.
  5. Smeer de zalmforel aan de visvleeskant in met een 1 lepel van de sesam teriyakisaus.
  6. Plaats de zalmforel op een ovenplaat met bakpapier en bak circa 15 minuten in de oven tot de zalmforel net gaar is. (Controleer elke 5 minuten hoever de vis is, want te lang in de oven is zonde)
  7. Kook de linguine 10 minuten in ruim water met zout beetgaar.
  8. Verhit een scheutje olijfolie in de wok en bak de ui en de knoflook samen met de paprikareepjes aan. Voeg nu de aspergelinten toe en wok deze kort mee. Schenk nu sesam teriyaki saus bij de asperges en paprika en breng deze nog aan de kook. Kook het voor circa ½ minuut. 
  9. Giet de pasta af en verdeel ze over de borden.
  10. Leg hierop de aspergelinten met de paprika en de aanhangende saus.
  11. Serveer hierop de zalmforel.
  12. Garneer de zalm met een aantal takjes van de cress.

 

Zelf toe te voegen:

1 scheut olijfolie 

Meer teriyaki-recepten? Klik hier! 

 

Heb je vragen en/of opmerkingen over dit recept of over je box? Mail dan naar boerschappen@homemadechefs.nl
We helpen je graag verder.

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2025 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen