Ingrediënten
- 250 gram asperges
- 1 stuk grote ui
- 1 teen knoflook
- 1 stuk paprika
- 250 gram zalmforel
- 250 gram linguine
- 1 potje sesam-teriyakisaus
- 1 bakje cress
Bereiding
- Schil voorzichtig met een dunschiller linten van de asperges. Zorg dat je de kop van de asperges over houdt. Deze kun je apart houden.
- Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika in reepjes
- Verwarm de oven voor op 170°C graden.
- Smeer de zalmforel aan de visvleeskant in met een 1 lepel van de sesam teriyakisaus.
- Plaats de zalmforel op een ovenplaat met bakpapier en bak circa 15 minuten in de oven tot de zalmforel net gaar is. (Controleer elke 5 minuten hoever de vis is, want te lang in de oven is zonde)
- Kook de linguine 10 minuten in ruim water met zout beetgaar.
- Verhit een scheutje olijfolie in de wok en bak de ui en de knoflook samen met de paprikareepjes aan. Voeg nu de aspergelinten toe en wok deze kort mee. Schenk nu sesam teriyaki saus bij de asperges en paprika en breng deze nog aan de kook. Kook het voor circa ½ minuut.
- Giet de pasta af en verdeel ze over de borden.
- Leg hierop de aspergelinten met de paprika en de aanhangende saus.
- Serveer hierop de zalmforel.
- Garneer de zalm met een aantal takjes van de cress.
Zelf toe te voegen:
1 scheut olijfolie
Meer teriyaki-recepten? Klik hier!
Heb je vragen en/of opmerkingen over dit recept of over je box? Mail dan naar boerschappen@homemadechefs.nl
We helpen je graag verder.