Ingrediënten voor Libanese platbroodpizza met labne van hazelnoot
Bereiding
- Los de gist en suiker op in het lauwwarme water. Maak van de bloem en het lauwwarme mengsel een deeg. Je kunt dit met de hand kneden of met een keukenmachine. Laat het deeg als het elastisch aanvoelt een half uur rijzen onder een vochtige doek.
- Verdeel het deeg in 4 stukken en maak er bollen van. Laat deze bollen weer een kwartier rijzen. Als het deeg klaar is kun je dit op een bebloemde werkbank superdun uitrollen. Bak het deeg stuk voor stuk, in 3 tot 5 minuten op 250°C graden (op de pizzasteen) in de oven.
- Om de labne te maken moet je eerst de yoghurt mengen met wat zout. Daarna moet je de yoghurt ophangen: maak een schone keukendoek nat en knijp goed uit. Hang de keukendoek in een zeef boven een kom. Schep hierin de yoghurt. Knoop de doek dicht met een stukje (slagers)touw en hang de yoghurt minimaal 3 uur op in de koelkast, zodat de wei eruit kan lopen en alleen de dikke wrongel overblijft.
- Meng de wrongel met de fijngehakte hazelnoten, citroen- en sinaasappelrasp.
- Serveer de Libanese platbroodpizza’s met schaaltjes gevuld met labne, uien, sinaasappelpartjes en de tuinkers. Dan kunnen de gasten zelf hun platbrood ermee beleggen.
Tip: de Libanese platbroodpizza’s zijn ideaal om te gebruiken als diplepel; haal het brood door de dip en beleg met garnituren, knabbelen maar.
Het recept voor de Libanese platbroodpizza komt uit het boek: Pizza’s en Flammküchen
Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld