Lekker bezig! Met deze healthy lunchsalade met geroosterde peen, tomaat en vijgen ben je pas echt gezond bezig.
Ingrediënten voor Lekker bezig; healthy lunchsalade met geroosterde peen, tomaat en vijgjes
Benodigdheden
- Olijfolie
- Peper en zout
- Oven met bakplaat en bakpapier
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 210 °C
- Schil de peensoorten, snijd ze schuin in stukken en maak ze aan met olijfolie, peper en zout.
- Was en snijd de tomaten in partjes en maak deze ook aan met olijfolie, peper en zout.
- Leg de penen op een bakplaat met bakpapier. Rooster ze voor 15 minuten in het midden van de oven. Voeg de tomaten partjes toe en rooster het geheel nog voor 5 minuten in de oven.
- Maak ondertussen de radijs schoon en halveer deze. Pel en snijd de rode ui in ringen. Was en snijd de kropsla.
- Snijd de gedroogde vijgen in reepjes.
- Haal de peen en tomaat uit de oven als de tomaten licht verkleurd zijn en de wortel zacht is. Laat het afkoelen tot het lauwwarm is.
- Meng de groentes met elkaar en maak aan met olijfolie en witte wijn azijn, peper en zout en garneer met de pitjes.