Al tijdens de renaissance voegden ze suiker toe aan pastadeeg, al was dat wel exclusief voor de rijkeren. Als je daar nog cacao aan toevoegt, is je leven helemaal compleet!
Ingrediënten voor Lagana al cioccolato - Hidde de Brabander
Bereiding
- Zeef voor het deeg de bloem twee keer. Meng de bloem met de overige ingrediënten voor het deeg in de kom van een staande tafelmixer met vlinder en kneed tot een soepel en elastisch deeg. Dek het deeg af met plasticfolie en laat 30 minuten op kamertemperatuur rusten.
- Meng intussen voor de vulling de roomkaas met de poedersuiker en het citroenrasp en doe in een spuitzak.
- Rol het pastadeeg met behulp van een pasta- machine dun uit. Leg het op je werkblad en bestrijk een kant van het deeg met water. Spuit met voldoende tussenruimte 18 dopjes van de vulling op de bevochtigde helft. Klap de andere helft eroverheen en steek er met een raviolisteker ravioli uit. Strijk de lucht eruit door vanaf het midden naar buiten te wrijven.
- Breng een pan met licht gezouten water aan de kook. Voeg de ravioli toe en kook deze in ca. 4 minuten gaar. Verwarm intussen voor het schuim de melk tot 50 °C. Haal het pannetje van het vuur, voeg de citroenrasp toe en schuim op met een staafmixer.
- Giet de ravioli af en verdeel ze over zes borden. Besprenkel met je lekkerste olijfolie en garneer met het schuim, de frambozen en basilicumcress.