Kruidige aardappels met rode ui, koriander en cashewnoten

Bereidingstijd: Minder dan 1 uur
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Dit is een van mijn favoriete gerechten: heerlijk kruidige aard- appels met knapperige cashewnoten en een scherp randje van de citroen. Maak een dubbele hoeveelheid als je aardappelliefhebbers te eten krijgt, anders heb je vast niet genoeg. Schep er voor het opdienen een klontje boter door en een handje geraspte kaas (voor niet-vegans). - Rukmini

Gekruide aardappels met koriander & cashewnoten JPG.jpg

Ingrediënten voor Kruidige aardappels met rode ui, koriander en cashewnoten

kleine aardappels (vastkokend), gehalveerd
olijfolie of neutrale olie
tenen knoflook, geraspt
verse gemberwortel
venkelzaad, gekneuds
korianderzaad, gekneusd
zwarte peperkorrels, gekneusd
komijnzaad, gekneusd
chilipoeder
zeezoutvlokken
rode ui, in partjes
gemalen komijn
gemalen koriander
sap van 1 biologische citroen
verse rode chilipeper, in ringetjes
grote handvol verse korianderblaadjes
cashewnoten, geroosterd

Benodigdheden

Kom, vijzel (optioneel), aluminiumfolie, barbecue

Bereiding

  1. Doe de aardappels in een grote kom met 3 eetlepels van de olie, de knoflook, gember, gekneusde specerijen (je kunt ze in een vijzel grof stampen), het chilipoeder en 1 theelepel zeezoutvlokken. Schep alles goed om.
  2. Meng in een andere kom de ui, gemalen komijn, gemalen koriander, de rest van de olie, het sap van 1⁄2 citroen en de rest van de zeezoutvlokken. Schep het mengsel in het midden van een groot stuk aluminiumfolie en vouw er een goed afgesloten pakketje van met de naad bovenop. Zet apart.
  3. Leg de aardappels met de platte kant naar onder op een goed hete barbecue, leg het deksel erop (of een omgekeerde braadslede) en gril ze 20-30 minuten. Keer ze dan om, leg ook het pakketje op de grill en gril ze allebei nog 20-30 minuten, tot de aardappels en uien gaar zijn.
  4. Schep in een schaal de aardappels om met de uien en de kruidenolie uit het pakketje en schep de chilipeper, de rest van het citroensap en de korianderblaadjes erdoor. Proef en voeg eventueel extra zout toe. Bestrooi met de cashewnoten en dien heet op.

Dit recept én meer binnen handbereik hebben? Je vind het in het kookboek De Groene BBQ van Rukmini Iyer.

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen