Wanneer je een smaakvolle en snelle optie voor je kip(dij)filet zoekt, zijn deze krokante kipreepjes het goede antwoord. De kippies
Ingrediënten voor Krokante kipreepjes in tomaten- en witte wijnsaus
Benodigdheden
steelpannetje, koekenpan
Bereiding
- Verhit de zonnebloemolie in een diepe pannetje tot 180 graden.
- Snijd de kipdijfilet in dunne reepjes en wentel ze door het aardappelzetmeel. Bestrooi ze met zout en peper.
- Frituur de kipreepjes (eventueel in een aantal porties als de pan te vol zit) tot ze goudbruin zijn en laat ze uitlekken.
- Verhit in een koekenpan het tomatenconcentraat en bak samen met de rode peper twee minuten op middelhoog vuur. Voeg zout en peper toe en schenk de witte wijn erbij, laat 3 minuten op een laag vuur pruttelen en doe dan de kip erbij. En verwarm dit nog even 1 minuut.
- Serveer de kip in een mooi schaaltje. Strooi ten slotte de gehakte peterselie over de kip en serveer met gescheurd brood.