Krokante kipreepjes in tomaten- en witte wijnsaus

Bereidingstijd: Minder dan 20 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Diondoornik_4K9A4607.jpg

Ingrediënten voor Krokante kipreepjes in tomaten- en witte wijnsaus

zonnebloem
kipdijfilet
aardappelzetmeel
verse rode peper, fijngesneden
dubbel tomatenconcentraat van Mutti
olijfolie extra vergine
droge witte wijn
peterselie
wit ongesneden brood
zout en peper naar smaak

Benodigdheden

steelpannetje, koekenpan

Bereiding

  1. Verhit de zonnebloemolie in een diepe pannetje tot 180 graden.
  2. Snijd de kipdijfilet in dunne reepjes en wentel ze door het aardappelzetmeel. Bestrooi ze met zout en peper.
  3. Frituur de kipreepjes (eventueel in een aantal porties als de pan te vol zit) tot ze goudbruin zijn en laat ze uitlekken.
  4. Verhit in een koekenpan het tomatenconcentraat en bak samen met de rode peper twee minuten op middelhoog vuur. Voeg zout en peper toe en schenk de witte wijn erbij, laat 3 minuten op een laag vuur pruttelen en doe dan de kip erbij. En verwarm dit nog even 1 minuut.
  5. Serveer de kip in een mooi schaaltje. Strooi ten slotte de gehakte peterselie over de kip en serveer met gescheurd brood.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2022 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.