Krokante kip saltimbocca met salie

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Laten we beginnen bij de naam. Saltimbocca laat zich letterlijk vertalen naar 'springt in de mond' - dus ja, we kunnen wel stellen dat het buitengewoon smaakvol is. De combinatie van de ham en salie is een klassieker die past bij zowat iedere salade of bijgerecht. 
krokante kip saltimbocca met salie

Ingrediënten voor Krokante kip saltimbocca met salie

blaadjes salie
serranoham
kipfilets
olijfolie
witte wijn
boter

Benodigdheden

vershoudfolie of 1 hersluitbaar plastic zakje, 6 cocktailprikkers

Bereiding

  1. Doe een kipfilet in een zakje of tussen twee stukjes vershoudfolie en sla deze plat met een koekenpan of deegroller tot ongeveer 1 cm. Haal de kipfilet uit het plastic en halveer de filet in de lengte. Herhaal dit voor de andere kipfilets.
  2. Wikkel om ieder stukje kip een plakje ham. Prik bovenop ieder stukje een blaadje salie met een cocktailprikker.
  3. Leg de stukjes in een ingevette ovenschaal en doe hierbij de wijn en boter.
  4. Leg de kip in ham op de Crisp plaat van de Whirlpool Combimagnetron W7 MW461 NB. Selecteer de Fresh Food optie. Kies de Breaded Chicken fillet stand en voer het gewicht in; 800 gram. Voorverwarmen is niet nodig en de oven bedenkt zelf de totale baktijd!

Perfect bij:
Serveer met risotto, een groene salade of gegrilde bimi & prei.

Tip! heb je nog niet zo’n oven met crisp functie; bak de kip in ham in de voorverwarmde oven op 180 graden voor 20 minuten.

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen