Laten we beginnen bij de naam. Saltimbocca laat zich letterlijk vertalen naar 'springt in de mond' - dus ja, we kunnen wel stellen dat het buitengewoon smaakvol is. De combinatie van de ham en salie is een klassieker die past bij zowat iedere salade of bijgerecht.
Ingrediënten voor Krokante kip saltimbocca met salie
Benodigdheden
vershoudfolie of 1 hersluitbaar plastic zakje, 6 cocktailprikkers
Bereiding
- Doe een kipfilet in een zakje of tussen twee stukjes vershoudfolie en sla deze plat met een koekenpan of deegroller tot ongeveer 1 cm. Haal de kipfilet uit het plastic en halveer de filet in de lengte. Herhaal dit voor de andere kipfilets.
- Wikkel om ieder stukje kip een plakje ham. Prik bovenop ieder stukje een blaadje salie met een cocktailprikker.
- Leg de stukjes in een ingevette ovenschaal en doe hierbij de wijn en boter.
- Leg de kip in ham op de Crisp plaat van de Whirlpool Combimagnetron W7 MW461 NB. Selecteer de Fresh Food optie. Kies de Breaded Chicken fillet stand en voer het gewicht in; 800 gram. Voorverwarmen is niet nodig en de oven bedenkt zelf de totale baktijd!
Perfect bij:
Serveer met risotto, een groene salade of gegrilde bimi & prei.
Tip! heb je nog niet zo’n oven met crisp functie; bak de kip in ham in de voorverwarmde oven op 180 graden voor 20 minuten.