Ingrediënten voor Koolhydraatarme courgette lasagne
Benodigdheden
- Peper en zout
- Olijfolie
- Klontje boter
- Ovenschaal
- Oven
- Grillpan of contactgrill
- Keukenmachine
- Schaaltje
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet de ovenschaal in.
- Schaaf de courgette in plakken. Bak de plakken in een grillpan of contactgrill even kort aan.
- Verwijder de steel van de champignons en doe in een keukenmachine. Pulseer kort tot er kleine stukjes ontstaan. Snijd de paprika in kleine blokjes.
- Bak de champignons, zonder olie, in een pan. Voeg na een paar minuten een klontje boter en de paprika toe. Bak nog ongeveer 3 minuten.
- Voeg daarna het gehakt toe en bak rul. Voeg als het gehakt gaar is de passata bij het gehaktmengsel en roer goed door. Breng op smaak met tijm, oregano, peper en zout.
- Doe de ricotta in een schaaltje, klop los met een klein scheutje melk en meng de helft van de parmezaan erdoor.
- Bedek de bodem van de ovenschaal met plakken courgette, vervolgens een laagje van het gehaktmengsel en daarna een klein beetje parmezaan. Herhaal tot de schaal gevuld is of de ingrediënten op zijn en sluit af met courgette bovenop.
- Schep het ricottamengsel bovenop de courgette en smeer uit.
- Bak de courgette lasagne in ongeveer 20 minuten tot de ricotta mooi bruin begint te kleuren.
print recept