PKnolselderij-preisoep

Bereidingstijd:
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten

  • 750 gram knolselderij 
  • 1 prei  
  • 3 tenen knoflook 
  • 1 rode ui 
  • 1 eetlepel olijfolie 
  • 1250 mililiter water 
  • peper en zout naar smaak 

Bereiding

  1. Snijd de schil van de knolselderij en snijd in gelijke blokjes van ongeveer 1,5 centimeter. 
  2. Halveer de prei, was deze goed en snijd in halve ringen.
  3. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd zeer fijn. 
  4. Verhit een scheutje olie in de pan en fruit de ui en knoflook circa 3 minuten op laag vuur.
  5. Voeg de knolselderij en de prei en bak 7 minuten rustig mee.
  6. Voeg het water toe en laat op laag vuur 20 minuten zachtjes koken. Pureer de soep mooi glad met een staafmixer en voeg eventueel naar smaak peper en zout toe.
  7. Vers is deze soep 3 dagen houdbaar, maar deze soep is goed in te vriezen voor later.

Tip: Je kunt de soep wat krachtiger maken door wat bouillonpoeder, vissaus of hoisinsaus toe te voegen. 

Zelf toevoegen:

  • peper en zout 

Meer recepten met prei? Klik hier! 

 

Heb je vragen en/of opmerkingen over dit recept of over je box? Mail dan naar boerschappen@homemadechefs.nl
We helpen je graag verder.

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2025 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen