Ingrediënten
- 750 gram knolselderij
- 1 prei
- 3 tenen knoflook
- 1 rode ui
- 1 eetlepel olijfolie
- 1250 mililiter water
- peper en zout naar smaak
Bereiding
- Snijd de schil van de knolselderij en snijd in gelijke blokjes van ongeveer 1,5 centimeter.
- Halveer de prei, was deze goed en snijd in halve ringen.
- Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd zeer fijn.
- Verhit een scheutje olie in de pan en fruit de ui en knoflook circa 3 minuten op laag vuur.
- Voeg de knolselderij en de prei en bak 7 minuten rustig mee.
- Voeg het water toe en laat op laag vuur 20 minuten zachtjes koken. Pureer de soep mooi glad met een staafmixer en voeg eventueel naar smaak peper en zout toe.
- Vers is deze soep 3 dagen houdbaar, maar deze soep is goed in te vriezen voor later.
Tip: Je kunt de soep wat krachtiger maken door wat bouillonpoeder, vissaus of hoisinsaus toe te voegen.
Zelf toevoegen:
- peper en zout
Meer recepten met prei? Klik hier!
Heb je vragen en/of opmerkingen over dit recept of over je box? Mail dan naar boerschappen@homemadechefs.nl
We helpen je graag verder.