Knapperige boerenkoolsalade, bulgur en granaatappelpitjes uit De Groene Bakplaat

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten voor Knapperige boerenkoolsalade, bulgur en granaatappelpitjes uit De Groene Bakplaat

Bulgur (afgespoeld)
5 cm Gember, fijngeraspt
Ingemaakte citroenen, schil grof gesneden
Zeezout
Kokend warer
Boerenkool
Olijfolie
Citroensap
Extra vierge olijfolie
Za'atar
Geitenkaas, verkruimeld
Geroosterde amandelen
Pitjes uit 1 granaatappel
Verse koriander, grof gesneden
Opdienen met Griekse- of naturel yoghurt

Benodigdheden

Braadslede (wij zijn verliefd op deze van Le Creuset)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 220ºC.
  2. Roer de afgespoelde bulgur, gember, ingemaakte citroen, het zeezout en kokende water in een braadslede door elkaar. Schep de boerenkool om met de olijfolie en verdeel dit mengsel over de bulgur. Zet het geheel 15 minuten in de oven.
  3. Klop intussen de za’atar, het citroensap en de olijfolie door elkaar.
  4. Schep de dressing door de gare bulgur en knapperige boerenkool en verdeel de geitenkaas, amandelen, granaatappelpitjes en koriander erover. Dien heet op en geef de yoghurt er apart bij.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen