Ingeblikt: kleverige aardappeltjes met pikante tomatensaus

Bereidingstijd: Minder dan 40 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

‘Patatas bravas meets marinara-saus.’ De marsala maakt de aardappeltjes heerlijk kleverig en zoet, maar je kunt hem ook vervangen door een vergelijkbare drank, of bouillon, of zelfs gewoon water.

Ingrediënten voor Ingeblikt: kleverige aardappeltjes met pikante tomatensaus

grote frietaardappels, elk in ca. 8 lange parten
knoflook
olijfolie
rozemarijn
marsala (of groentebouillon)
knoflook, in plakjes
gedroogde oregano
chilivlokken
blik tomatenblokjes (400 gram)

Benodigdheden

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Schep op een bakplaat of in een bakblik de aardappelparten om met de tenen knoflook (licht geplet met het schilletje er nog om), de olijfolie en de rozemarijn en breng
  2. op smaak met zout en peper. Bak de aardappels 30 minuten in de oven. Voeg de marsala toe en bak nog eens 15 minuten.
  3. Maak intussen de saus: verhit de olijfolie en voeg de plakjes knoflook, oregano en chilivlokken toe. Bak ze circa 1 minuut en doe de tomatenblokjes plus naar smaak zout en peper erbij. Breng aan de kook en laat 15 minuten doorkoken op matig tot hoog vuur. Pureer de saus met een staafmixer tot hij glad is (er mogen nog stukjes in zitten, als je dat lekker vindt).
  4. Haal de kleverige aardappeltjes uit de oven en serveer meteen, met de saus erbij.

TIP! Roer 100 g feta door 200 ml zure room en geef dit erbij als verkoelende tegenhanger van de pikante tomatensaus.

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2025 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen