Ingrediënten voor Klassieke eggs benedict
Benodigdheden
- Extra vergine Olijfolie
- Grof gemalen peper en zeezout
- Kookpannetje
- Steelpannetje
- Garde
- Toaster
- Ronde steker 10 cm
Bereiding
- Steek met de steker een rondje ui het brood alvorens je gaat toasten. (Dit is alleen voor de looks dus je kunt ook gewoon een vierkant snijden als je geen steker hebt of zijn natuurlijke vorm behouden).
- Klop de eidooiers samen met de azijn en de witte wijn bain-marie luchtig in ca. 5 tot 10 minuten. Je bent klaar als je ziet dat er een glans ontstaat op je massa.
- Smelt ondertussen in een pannetje de roomboter en zorg dat hij ongeveer dezelfde temperatuur is als de eiermassa.
- Giet nu beetje bij beetje de roomboter bij de eiermassa terwijl je constant blijft roeren. Doe dit tot alle boter is opgenomen en breng de saus daarna op smaak met peper en zout.
- Verwarm in een 2e pan water met zout en een scheutje azijn. Breng aan de kook, zet het vuur uit, maak met een garde een kolkje in het water en laat 1 voor 1 de eieren erin zakken.
- Laat de eieren ongeveer 7-8 minuten liggen in het niet kokende water. Zorg dat ze van binnen nog niet helemaal gaar zijn maar je ze er met een spatel wel uit kunt pakken.
- Leg de eitjes op een keukenpapiertje en peper en zout ze.
- Smeer het brood in met een beetje olijfolie of gesmolten boter en toast deze kort krokant.
- Leg hierop het gepocheerde ei en schep daarover de hollandaisesaus.
Tip! Maak je eggs benedict nog luxer met gerookte zalm of kaviaar