Ingrediënten:
- 4 kip drumsticks
- 2 paprika’s
- 4 tomaten
- 2 rode uien
- 2 tenen knoflook
- 1 ijspegel radijs
- Jambalaya spicemix
- 200 gr basmatirijst
- Peper en zout
- Olijfolie
Kookgerei: pan met deksel, kookpan.
Bereiden:
- Breng de kip drumsticks op smaak met peper en zout.
- Snijd de paprika en tomaat in blokjes. Pel en snipper de ui en knoflook.
- Schil de ijspegel. Blijf hierna met een dunschiller linten schillen van de ijspegel radijs, tot ongeveer de helft eraf is geschild. Maak deze linten aan met een scheutje olijfolie, peper en zout. Snijd de rest van de ijspegel in kleine blokjes.
- Verwarm een scheut olijfolie in een pan en bak hierin de kippenpoten bruin aan alle kanten. Voeg de tomaat, paprika, ui, knoflook en ijspegel toe. Bak circa 3 minuten mee.
- Voeg de jambalaya spicemix en 100 ml water toe. Breng op smaak met zout en peper. Plaats de deksel op de pan en laat het geheel circa 30 minuten sudderen.
- Kook de rijst in ruim water met zout circa 10 minuten. Giet af en laat nog 10 minuten staan met de deksel op de pan om gaar te stomen.
- Serveer de gekookte rijst met de kip jambalaya en de ijspegelsalade.
Tip: hou je van pittig? Dan kun je een rode peper en 100 gram chorizoblokjes toevoegen tijdens het sudderen.