Kip cordonbleu met krieltjes en witlof

Bereidingstijd:
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten

  • 2 kipfilets 
  • 2 eieren
  • 4 tomaten
  • 1 buffelmozzarella
  • tijm
  • 6 stronken witlof
  • 1 zak krieltjes
  • Peterselie
  • 1 ui
  • Olijfolie 
  • Peper en zout 
  • Paneermeel
  • Boter 
  • Poedersuiker 

Kookgerei: Huishoudfolie, kwastje, prikkers, ovenschaal, 2x pan. 

Bereiding

  1. Sla de kipfilets tot platte schnitzels op de volgende manier. Leg de gehalveerde kipfilets tussen 2 velletjes folie en sla deze voorzichtig plat met de achterkant van een pan. 
  2. Klop 2 eieren los. Vul een bakje met paneermeel. 
  3. Snijd de tomaten en buffelmozzarella in plakken. Ris de blaadjes van de tijm. 
  4. Leg aan een kant van de kipfilet 2 plakken tomaat, 1 plak mozzarella en een paar tijmblaadjes. Smeer met een kwastje de andere helft van de kip in met losgeklopt ei en vouw de kipfilet dicht. Zorg dat de vulling goed in de kipfilet gevouwen zit. 
  5. Prik de kip vast met prikkers zodat hij goed dicht blijft zitten. Wentel de gevulde kipfilets door het losgeklopte ei en daarna door het paneermeel. Herhaal dit nog een keer. Plaats de cordon bleus in de koelkast tot gebruik. 
  6. Halveer de krieltjes. Snijd de ui in halve ringen. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de krieltjes en de ui in een ovenschaal met een scheutje olijfolie, peper en zout. Bak de krieltjes circa 30 minuten in een voorverwarmde oven. 
  7. Hak de peterselie fijn. Meng deze door de krieltjes zodra ze uit de oven komen. 
  8. Halveer de witlof, verwijder de kern en snijd fijn. 
  9. Smelt een klont boter in een koekenpan en bak op middelhoog vuur de cordon bleus gaar en krokant. 
  10. Verwarm in een andere ruime pan een klontje boter met twee eetlepels poedersuiker. Laat op een laag vuur kleuren tot karamelkleur. Bak hierin de witlof gedurende 2 minuten. 

Tip: Zijn de cordon bleus al goudbruin en krokant, maar nog niet helemaal gaar? Dan kun je ze door laten garen in de oven. Zo kleuren ze niet verder.

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2025 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen