Ingrediënten
- 600 gr krieltjes
- 1 gele ui
- 2 tenen knoflook
- 400 gr kalkoenfilet
- 1 zakje turkey spicemix
- 1 oranje paprika
- 250 gr cherrytomaatjes
- Wilde marjolein
- 3 stuks little gem sla
- peper en zout
- olijfolie
Kookgerei: Ovenplaat met bakpapier, bakpan of grillpan.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Was de krieltjes en snijd in kwarten. Pel en snipper de ui en knoflook. Meng de krieltjes met de ui, knoflook, peper, zout en een scheut olijfolie. Rooster circa 30 minuten in de voorverwarmde oven. Schep af en toe om.
- Snijd van de kalkoenfilet 8 dunne lapjes en meng ze met de turkey spicemix en 1 eetlepel olijfolie. Laat 10 minuten marineren.
- Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij in blokjes. Halveer de tomaatjes. Pluk de blaadjes van 3 takjes wilde marjolein en hak deze fijn. Meng de tomaat en paprika met de fijngehakte marjolein, een snuf zout en wat olijfolie.
- Snijd de little gem aan de onderkant los. Vul de blaadjes met de tomaten-paprikasalade.
- Bak de filetlapjes in circa 3 minuten per kant gaar. Serveer de kalkoen met de geroosterde krieltjes en sla-bootjes.
Tip: Steek een prikkertje met een vlaggetje in de sla-bootjes als zeil.