Kalkoen Stroganoff

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

"Stroganoff, een rijkelijk gevulde saus op basis van sjalot, paprika en champignons. Veelal wordt deze saus geserveerd bij biefstuk. Maar in dit recept gaan we aan de slag met kalkoen. Het resultaat is minstens even lekker". - Kris

Kalkoen stroganoff 5.jpg

Ingrediënten voor Kalkoen Stroganoff

kalkoenfilet
champignons
sjalotten
knoflook
rode paprika's
tomatenpuree
bloem
zure room
water
kippenbouillonblokjes
tijm
cognac
Serveer met rijst of friet

Bereiding

  1. Snij de kalkoen in reepjes. Smelt in een ruime braadpan een klontje boter en bak hierin de kalkoenreepjes aan, kruid deze met peper en zout. Haal de kalkoenreepjes terug uit de pan
  2. Plet de knoflook, snij de sjalot en paprika in reepjes, de champignons in vieren. Stoof de knoflook en groeten aan in dezelfde pan en flambeer de groenten met 1/2 dl cognac.
  3. Voeg de tomatenpuree toe, stoof deze kort mee aan. Voeg de bloem toe, stoof ook deze kort mee aan. Voeg tijm, water, zure room en het bouillonblokje toe en breng het geheel aan de kook.
  4. Voeg de kalkoenreepjes toe aan de saus. Breng de saus eventueel verder op smaak met peper en zout. Serveer naar eigen smaak met rijst of frietjes.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2023 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.