"Stroganoff, een rijkelijk gevulde saus op basis van sjalot, paprika en champignons. Veelal wordt deze saus geserveerd bij biefstuk. Maar in dit recept gaan we aan de slag met kalkoen. Het resultaat is minstens even lekker". - Kris
Ingrediënten voor Kalkoen Stroganoff
Bereiding
- Snij de kalkoen in reepjes. Smelt in een ruime braadpan een klontje boter en bak hierin de kalkoenreepjes aan, kruid deze met peper en zout. Haal de kalkoenreepjes terug uit de pan
- Plet de knoflook, snij de sjalot en paprika in reepjes, de champignons in vieren. Stoof de knoflook en groeten aan in dezelfde pan en flambeer de groenten met 1/2 dl cognac.
- Voeg de tomatenpuree toe, stoof deze kort mee aan. Voeg de bloem toe, stoof ook deze kort mee aan. Voeg tijm, water, zure room en het bouillonblokje toe en breng het geheel aan de kook.
- Voeg de kalkoenreepjes toe aan de saus. Breng de saus eventueel verder op smaak met peper en zout. Serveer naar eigen smaak met rijst of frietjes.